Een passende eettafel kopen

De eettafel is een fijne plek waar je met het gezin regelmatig samenkomt. Je wilt er dan ook voor zorgen dat deze tafel groot genoeg is voor iedereen. Je eet hier samen, speelt spelletjes of viert hier de feestdagen samen met de hele familie. Het formaat van de eettafel is daarom erg belangrijk. Grote gezinnen kunnen kiezen voor een mooie lange tafel waar je met het hele gezin aan kunt zitten. Kleinere gezinnen kunnen kiezen voor een ronde tafel of een korte tafel. Door mooie eetkamerstoelen aan te schaffen die passen bij de tafel creëer je een fijne en comfortabele plek waar je tot rust kunt komen. 

eettafel

Welk formaat eettafel kies je

Voordat je een nieuwe tafel gaat aanschaffen kun je eerst de ruimte opmeten. Zo kun je inschatten hoe lang en breed de tafel maximaal kan zijn zodat het goed in de ruimte past. Denk hier ook vast de stoelen bij zodat je voldoende loopruimte rondom de tafel inclusief stoelen overhoudt. Kies je stoelen met een armleuning? Dan zal deze verder van de tafel afstaan dan stoelen die je volledig onder de tafel kunt zetten. Het zou vervelend zijn als de tafel en de stoelen erg breed uitkomen waardoor de ruimte te klein wordt. Door goed op te meten voordat je dit en kies je gemakkelijk het juiste formaat voor de tafel. 

Het materiaal van de tafel kiezen

Wanneer je een eettafel gaat aanschaffen zal je zien dat je veel opties hebt qua stijl, kleur en formaat. Kies je voor een mooie houten tafelblad of ga je voor een natuurstenen blad? Beide materialen vragen om onderhoud. Kijk in beide gevallen uit met drankjes en gebruik onderzetters om de tafels zo lang mogelijk mooi te houden. Ook kun je tijdens het eten placemats of een tafelloper of tafelkleed gebruiken om de tafel te beschermen. Kies je voor een houten eettafel? Dan heb je hier veel opties in. Zo kies je voor een tafelblad met houtnerven. Je kunt een strak houten blad kiezen of een blad met onafgewerkte randen welke een natuurlijk effect geven. Ook kunnen de kleuren van een houten tafel erg variëren. Zo heb je een ruime keuze en vind je altijd wel een tafel die bij jouw stijl en interieur past. 

Een duurzame tafel kopen met stoelen

Ben je op zoek naar een duurzame eettafel waar je jarenlang van kunt genieten? Dan kun je kiezen voor materialen een tafel van hardhout, teak, eik of esdoorn. Deze houtsoorten zijn bestand tegen een stootje en krassen en blijven daardoor lang mooi. Je kunt een houten tafel combineren met diverse soorten eettafelstoelen. Zo kies je voor leren stoelen voor een stoere look of kies je voor gestoffeerde stoelen. Voor een compleet andere uitstraling kun je kiezen voor een glazen tafel met doorzichtige stoelen. Een andere duurzame keuze is een keramisch tafelblad. Ook dit materiaal is bestand tegen krassen en gaat lang mee. Afhankelijk wat van jouw smaak is en wat er in het interieur past kun je een tafel kiezen die hierop aansluit. Klik hier om naar de webshop van Home by Hauwert te gaan.